Nya kretsar för konsumentmarknaden

Maxim Integrated Products Inc lanserar nu sin TINI-familj med integrerade kretslösningar för konsumentelektronikmarknaden. TINI innehåller SoC- och codec-produkter för analoga/blandade signaler i tillämpningar för smarta mobiltelefoner, surfplattor, smarta TV-apparater och övervakningskameror i hemmet.

– Moores lag har varit en drivande kraft för innovationer under de senaste femtio åren. Men medan halvledarindustrin närmar sig gränserna för transistorskalning måste konstruktörer se bortom den digitala domänen för att hitta utrymme för nya funktioner i trånga inneslutningar. Maxim adresserar strategiskt denna utmaning med vår portfölj av TINI-SoCs och codecs, säger Vijay Ullal, chef för Consumer and Automotive Solutions vid Maxim.

I företagets produktfamilj TINI ingår bland annat Power-SoCs som uppges integrerar alla funktionsblock som behövs för krafttillämpningar och basbandsprocessorer, tillsammans med funktioner med blandade signaler såsomför audio, batteriövervakning och pekskärmskontroll. Enligt Maxim kan dessa SoCs ge systemkonstruktörer av mobilplattformar möjligheter att halvera det analoga fotavtrycket på kretskortet.

Andra SoC-lösningar som Maxim lyfter fram inkluderar integrerade styrenheter för kapacitiva AFE (analog front-end) pekskärmar med full backend-bearbetning på Maxims MAXQ CPU förstärkt med en anpassad DSP-processor. En annan produkt som ingår i familjen är en ”Remote Cam SoC” som innehåller ett ljud/video delsystem med H.264-komprimering, ARM-processor och kringutrustning för IP-kameror avsedda för övervakning i hemmet. En ”TV Cam SoC” som beskriv som ett flaggskepp uppges erbjuda en helt integrerad lösning för HD-videokameror inbyggda i smarta TV-apparater. Vidare lanserar företaget nya Audio Codec-produkter som kombinerar flera audioblock med Maxims egen FlexSound-processor. Dessa audio-codecs-lösningar uppges ge konstruktörer möjligheter att lösa utmaningar vid integrering i mobila produkter och bland annat ge fördelar med avseende på upptagen kretskortsyta.

Comments are closed.