Lanserar plattform för billiga 3G-mobiler

Inför konsumentelektronikmässan (CES) i Las Vegas lanserade Broadcom en ny 1 GHz 3G basbandsplattform med en referensdesign avsedd för utveckling av billigare smarttelefoner, som i detaljhandelsledet ska kosta under 100 dollar.

Broadcom Corporations nya plattform BCM21552G med en 1 GHz 3G basbands- och referensdesign är avsedd för billigare smarttelefoner. Företagets referensdesign omfattar basband, RF och anslutningsmöjligheter inom företagets InConcert-uppsättning, såsom Wi-Fi Direct, Bluetooth med låg energiförbrukning, avancerad navigering och NFC. En integrerad grafikbearbetning ger stöd för upp till WVGA-upplösning och 10 miljoner trianglar per sekunds processorkraft som ska ge smidiga spelupplevelser.

Den nya plattformen integrerar en ARM11 processorkärna med klockfrekvensen 1 GHz, högpresterande grafikbearbetning och stöd för dubbla SIM-konfigurationer i ett enda chip, för att driva på tillgången på billigare smarttelefoner och som uppges erbjuda samma funktioner som betydligt dyrare alternativ. I referensdesignen ingår Broadcoms multibands 2G/3G RF-transceiver och företagets uppsättning InConcert-anslutningar, inklusive dubbelband (2,4/5 GHz) Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC och GNSS (Global Navigation Satellite System)-navigering som utnyttjar flera satellitsystem (GPS och GLONASS) för snabbare och mer exakt positionsbestämning. InConcert inkluderar en samexistensteknik som företaget anger ska tillåta att en uppsättning olika anslutningskomponenter bättre kan fungera tillsammans, vilket ska ge en sömlös användarupplevelse och som uppges minska ”time to market” för utvecklarna av smarta mobiltelefoner.

Broadcom medddelar bland annat att deras BCM21552G basbandsprocessor möjliggör för nästa generationens smarttelefoner att stödja 3GPP (3rd Generation Partnership Project) version 6 och 7, som ger upp till 5,8 Mbit/s uppströms, 7,2 Mbit/s nedströms och som ger stöd för nästa generation CS (circuit-switched) över HSPA. En kraftfull grafikkärna inbyggd i basbandsprocessorn baseras på Broadcoms multimedia-teknik som ger stöd för video upp till D1/VGA-kvalitet, stöd för en kamera på 8 megapixel och förmågan att koda och avkoda H.264-video med 30 fps (bildrutor per sekund).

Comments are closed.