Nya gasurladdningsrör 75% mindre

Bourns har släppt en ny serie gasurladdningsrör (GDT) med platt kapsel som företaget lovar spar 75 procents höjd vid horisontell montering, jämfört med sina standard 8 mm GDT:er. Och om skyddskomponenten monteras vertikalt kan dubbelt så många GTD:er få plats på samma kretskortsyta i samma jämförelse.

Den nya skyddskomponenten är framtagen för tillämpningar där kortytan/volymen är begränsad inom till exempel telekommunikation, industriell kommunikationsutrustning och andra applikationer där det krävs skydd mot överspänningar och strömrusningar.

Burns har döpt sin teknik till FLAT och den nya GTD-serien till Model 2017. Serien uppfyller ITU K 12 Klass III GDT och är specificerad till 10 kA med en 8/20 μs vågform. I serien ingår komponenter med DC genombrottsspänningar i intervallet 90-500 V. Trots den kompakta designen säger Bourns att de nya gasurladdningsrören behåller sina fördelar: Robust isolering, lågt läckage och inlänkningsdämpning med konstant kapacitans oavsett spänning. Glasurladdningsrör finns för flera monteringsalternativ och kostar 0,48 dollar vardera i kvantiteter om 1000 stycken.

Comments are closed.