Nya ägare till MikroMakarna planerar för expansion

Tre personer som tidigare ingått i ledningsgruppen MikroMakarna i Pajala, tar över företaget vid kommande månadsskifte.

De nya ägarna är Mikael Isaksson, tidigare marknadsansvarig, Lage Niska, produktionsansvarig och Leif Pekkari, ekonomichef. Det är en trio som under de senaste åren bildat företagets ledningsgrupp.
MikroMakarna som investerat tungt i uppgradering av företagets maskinpark och produktion under de senaste två åren. Företaget har klarat sig bra undan den rådande finanskrisen och slog omsättningsrekord under föregående budgetår. I dagsläget står man därför starkt rustade för en fortsatt expansion.
– Vi kommer att fortsätta våra marknadssatsningar. Målet är att vi ska omsätta 100 miljoner kronor inom tre år, kommenterar de nya ägarna.
MikroMakarna är en av Pajalas största privatägda arbetsgivare med ett 40-tal anställda. Att företaget nu har fått nya, långsiktiga ägare från orten gläder den gamle ägaren.
– Det känns bra att grabbarna tar över. De kan företaget och vet vad som krävs för att få företaget att fortsätta växa och utvecklas i Pajala. Jag önskar dem verkligen lycka till, säger Bengt Storvall som grundade företaget för drygt 20 år sedan.
De nya ägarna har fått hjälp med finansieringen av affären av Handelsbanken Pajala, Norrlandsfonden och Vattenfall Inlandskraft AB.

 

Comments are closed.