Ny vd för SICS

Styrelsen för Swedish Institute of Computer Science, SICS, har utsett Christer Norström till ny vd.

Christer Norström är idag professor och prorektor på Mälardalens högskola och har en bakgrund från bland annat ABB och inom nyföretagande. Han uppges ha stor erfarenhet av att leda, organisera och utveckla forskningsorganisationer och är med sin bakgrund i både akademi och industri synnerligen väl lämpad att leda ett tillämpat forskningsinstitut som SICS, rapporteras i ett pressmeddelande.

Christer Norström tillträder som vd första februari nästa år. Nuvarande vd Staffan Truvé övergår till att vara ordförande för SICS från och med samma datum.

– Jag är väldigt glad att få välkomna Christer som vd för SICS och ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom i min framtida roll som ordförande, säger Staffan Truvé.

– Det känns väldigt hedrande och roligt att bli utsedd till vd för ett så välrenommerat nationellt forskningsinstitut som SICS. Det ska bli både utmanande och stimulerande att leda arbetet med att vidareutveckla SICS till att skapa ökat värde för svensk industri, säger Christer Norström.

Comments are closed.