Ny vd för Chalmers Innovation

Styrelsen för stiftelsen Chalmers Innovation har utsett Fredrik Ljungberg till ny vd från och med den 1 januari 2012.

 

Fredrik Ljungberg

Fredrik Ljungberg kommer närmast från tjänsten som vd för investment- och affärsutvecklingsbolaget AB Apprecia. Fredrik har en bakgrund som forskare, projektledare och vd. Han är fil. dr och docent i informatik, samt professor i tillämpad informationsteknologi, särskilt applikationsutveckling, vid IT-universitetet i Göteborg. Fredrik Ljungberg är också en av grundarna till IT-företaget Diadrom (som är ett av Apprecias portföljbolag) och arbetade som vd för bolaget från att det grundades till börsnotering.

– Vi är mycket glada att vi kunnat engagera Fredrik Ljungberg som vd för Chalmers Innovation. Chalmers Innovation är en unik och viktig organisation. I arbetet med att skapa livskraftiga bolag av forsknings- och teknologiprojekt kommer Fredriks bakgrund och ambition att betyda mycket. Hans kombination av djup forskningserfarenhet och verkligt entreprenörskap är unik. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Fredrik, säger Lennart Svantesson, styrelseordförande i Chalmers Innovation.

– Vår förmåga att skapa framgångsrika nya företag är avgörande för Sveriges framtid. Därför har Chalmers Innovation en mycket viktig och spännande uppgift som jag ser fram emot att leda. Jag vill också bidra till att förstärka Chalmers redan idag framgångsrika och internationellt erkända miljö för entreprenörskap och teknikbolagsutveckling, säger Fredrik Ljungberg.

Comments are closed.