Ny utvecklingssats för FT90X

FTDI Chips teknikpartner Mikro Elektronika har släppt en komplett sats utvecklingsprodukter för att stödja FT90X-serien 32-bitars mikrostyrenheter (MCU) för inbyggnadssystem.

Mikro Elektronikas FT90X utvecklingssats innehåller;

– Ett 266mm x 220mm EasyFT90X utvecklingskort som innehåller en FT900 MCU, en CMOS kamera, en 3,5-tums 320×240-pixlars pek-TFT-skärm, en microSD-kortplats och ett brett utbud av I/O-alternativ för anslutning av olika externa sensorer och andra typer av hårdvara. Dessutom ingår en mikroProg Snabb USB 2.0-programmerare och en in-circuit debugger, plus en rad enkla Mikro Elektronika-kompilatorexempel. Strömförbrukning anges till mindre än 80 mA om perifera moduler inte är anslutna.

– Utvecklingssatsen innehåller även ett kreditkortsstort Clicker 2-kort som kan ansluta till en ständigt växande mängd olika tilläggsmoduler, så kallade klick-kort (över 100 stycken att välja mellan idag), via sina två mikroBUS-anslutningar. Det finns också en FT90X MCU (förprogrammerad med en USB-HID starthanterare), en USB Mini-B-kontakt, 2 LED-indikatorer, 2 konfigurerbara tryckknappar plus 32 kHz och 12 MHz-oscillatorer.

– Utvecklingssatsen täcker alla de tre huvudprogrammeringsspråken med mikroC, mikroBasic och mikropascal-kompilatorer, som stöder FT90X och som är lämpliga för användning med både EasyFT90X och Clicker 2-kort samt för fristående FT90X-systemkonstruktioner. Dessa är de första dedikerade FT90X-kompilatorerna på marknaden och har stöd för mer än 500 funktioner och med följer mer än 150 exempel, enligt företaget.

Något pris på utvecklingssatsen anges inte i ett pressmeddelande från FTDI Chip.

Comments are closed.