Ny typ av kabelgenomföring

Rittal Scandinavia AB meddelar att Rittal tagit fram en ny teknik för kabelgenomföring.

 

Kabel- och kontaktingångar i kapslingars höljen är en liten detalj, men en detalj som konstruktionsmässigt ofta kan orsaka mycket besvär.

Rittals nya system uppges tillåta kablar av olika diametrar med förmonterade kontakter att anslutas utan verktyg. Företaget framhåller att anslutningen nu går betydligt snabbare än med konventionell teknik.

Systemet ska också minimera oönskade kabelrörelser, orsakade av lösa eller snodda kablar samt skador från kanttryck, vilka kan leda till otätheter och felfunktioner.

Tekniken för kabelanslutningssystemet bygger på flänsar som är monterade på höljet och utrustade med olika tätningsmoduler för kabel- och kontaktanslutningar. Tätningsmodulerna fästs i förslutningsramar med trådklämmor så att de motstår vibrationer.

Användaren behöver bara två olika moduler 24 eller 16-polig för att täcka olika kabeldiametrar från fyra till nio mm. Det inte bara minimerar lagringskostnaderna utan ger också större flexibilitet och planeringsförutsägbarhet – särskilt när den exakta kabeldiametern inte är bestämd på förhand.

Det nya kabelanslutningssystemet har skyddsklass IP 64 enligt EN 60 529 och uppfyller kraven för NEMA type 12.

Comments are closed.