Ny trådlös ethernetlänk

Induo Wireless lanserar en trådlös ethernetbrygga framtagen för att länka samman nätverk i industriella miljöer eller för användning i applikationer med höga krav på tillgänglighet.

Ethernetbryggan DN-2400E har en mekanisk konstruktion avsedd att klara krävande applikationer. För att maximera förutsättningarna för att radiosignalen skall nå igenom störningsrika radiomiljöer används en frekvenshoppande radio. Radion säkerställer att överföringarna når fram genom att löpande söka lediga kanaler att sända på. DN-2400E kommunicerar på det fria 2,4 GHz bandet med en proprietär radiostandard (eget radioprotokoll, inte kompatibel med WLAN/Bluetooth eller motsvarande). Den proprietära radiostandarden uppges vara framtagen för att maximera möjligheterna till dataöverföring i de tänkta applikationerna.

Ethernetbryggan kan konfigureras för punkt till punkt överföring, eller för punkt till multipunktsnät med upp till 16 underenheter. DN-2400E har 128-bitars AES-kryptering och därtill möjlighet att ange behöriga radioenheter för varje separat radionätverk. Denna funktion utestänger obehöriga enheter och minimerar risken för ”man-in-the-middle”-attacker.

Bryggan spänningsmatas med 9-24 V DC som ansluts via en kopplingsplint, anslutning av ethernet sker via RJ-45 kontakt. DN-2400E finns för leverans till det rekommenderade marknadspriset 1950 kr + moms. Priset inkluderar antenn, nätaggregat, konfigurationskabel och en ethernetbrygga, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.