Ny serie oscilloskop lanserad av Fluke

Fluke har utökat serien av mätinstrument med tvåkanaliga, bärbara oscilloskop som sällar sig till de fyrkanaliga instrument med 200 MHz och 100 MHz bandbredd som företaget nyligen introducerat.

 

Oscilloskopen är säkerhetsklassade enligt CAT III 1000 V/CAT IV 600 V för krävande tillämpniningar och miljöer.

De nya modellerna kombinerar ett tvåkanaligt oscilloskop med en digital multimeter med 5 000 mätpunkter och papperslösa registreringslägen.

De tvåkanaliga modellerna skapar, tillsammans med de nyligen lanserade fyrkanaliga modellerna i ScopeMeter 190-series II, den första kompletta serien av bärbara oscilloskop med två eller fyra oberoende isolerade ingångskanaler och med ett tåligt, förseglat hölje (IP51 med en konstruktion som klarar 3 g-vibrationer och 30 g-stötar).

Bland förbättringarna i 190-serien II ingår utökad batterilivslängd, batterier som kan bytas under användning och en högre säkerhetsklassning. ScopeMeter kan användas i upp till fyra timmar med ett 2 400 mAh litiumjonbatteripaket (standard för de tvåkanaliga modellerna) eller upp till sju timmar med det mer kraftfulla 4 800 mAh litiumjonbatteripaketet (standard för fyrkanaliga modeller och tillval för de tvåkanaliga modellerna).

ScopeMeter 190-series II finns tillgänglig i 200 MHz och 100 MHz bandbredd med antingen två eller fyra kanaler plus en 60 MHz-modell med två kanaler. Med en samplingsfrekvens på upp till 2,5 GS/s och ett minne för upp till 10 000 samplingspunkter per ingång uppges den nya 190-series II hitta och visa praktiskt taget alla vågformer och vågformsavvikelser. Med de två elektriskt isolerade USB-portarna kan användaren spara data på ett USB-minne eller ansluta till en dator och överföra vågformer eller skärmbilder för dataanalys eller arkivering.

Flukes ScopeMeter-testverktyg kan användas i en mängd olika tillämpningar inom
anläggningsunderhåll och fältservice – från installation och driftsättning – till underhåll och felsökning av elektronik i industriell- och elektromekanisk utrustning, liksom process- och automatiseringsutrustning, medicinsk bildtagningsutrustning och kommunikations- och avioniksystem. Med ökningen av robotik och kombinerade värme- och kraftsystem har många industrianläggningar nu ett särskilt behov av att kunna hitta, visa och diagnostisera problem som är relaterade till amplitud, tid, vågform och störningar på signaler på motorstyrenheter, programmerbara logiska styrenheter, strömförsörjningsenheter, omvandlare, manöverdon, givare och avkodare, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.