Ny säkerhetslösning för Android

Sectra AB, som bland annat arbetar med säkra kommunikationssystem, meddelar att de tar nästa steg för att möta sina användares önskemål om att kommunicera säkert över både 2G och 3G nät med olika modeller av smarttelefoner och läsplattor.

Sectras säkerhetslösning för mobil IP-telefoni, Sectra Panthon, implementeras på teknikplattformen Android. Leveranser till kund uppges ske under första halvåret 2012.

– I mycket nära samarbete med våra kunder och slutanvändare vidareutvecklar vi våra produkter för att kunna erbjuda effektiva och framtidssäkra lösningar som möter såväl dagens som morgondagens behov av säker kommunikation, säger Michael Bertilsson, vd för Sectras affärsområde Avlyssningssäkra kommunikationssystem.

Företagets säkerhetslösning är baseras på hårdvara i form av ett speciellt microSD-kort som installeras i telefonen. Den har under året fått säkerhetsgodkännanden av den holländska säkerhetsmyndigheten, EU och NATO.

Sectras samarbete med kunder och nationella säkerhetsmyndigheter i många länder har enligt företaget lett fram till att olika lösningar för säker kommunikation som idag används i 17 europeiska länder, inom EU och NATO. Användarna är beslutsfattare och tjänstemän inom myndigheter, försvar och samhällskritiska funktioner, exempelvis kommuner, landsting, polis, tull, räddningstjänst och kustbevakning.

Comments are closed.