Ny röntgenutrustning ska avslöja fel

Leab Group meddelar att de fortsätter sin satsning på att erbjuda elektroniktjänster med mycket speciella krav på kyla, fukt, värme och vibrationer. Ett led i detta är den röntgenutrustning som Wintech Estland, ett av bolagen i Leabgruppen, nu installerar.

– Vi har kontinuerligt satsat på ny teknik som både ökar vår kapacitet och vår kvalitetskontroll, och eftersom kretskort med BGA-teknik (Ball-Grid Array) blir allt vanligare vill vi försäkra oss om att eliminera alla eventuella fel som inte är synliga vid en okulär inspektion, säger Peeter Kallikivi, vd på Wintech Estland.

Investeringen rapporteras också innebära att Wintech Estland ytterligare flyttar fram positionerna vad gäller högteknologisk elektroniktillverkning.

– Vi gör dessutom detta i samförstånd med en av våra kunder som mer och mer går över till BGA-elektronik, så tiden känns helt rätt nu. Maskinen är installerad och vi provkör den för fullt, med gott resultat, säger Kallikivi.

Den nya utrustningen, FeinFocus från tyska YXLON sägs vara ledande i sitt slag och används för röntgenkontroller inom en rad branscher såsom fordonsindustri, militär- och flygindustri, telekom och andra industrisegment där kraven på elektronik ställs extra höga, enligt ett pressmeddelande

Comments are closed.