Elektroautomatik har fått ny vd

Som ett led i att bygga Elektroautomatik starkare, mer marknadsinriktat och ta bolaget in i framtiden har Mikael Gustavsson rekryterats som ny vd för bolaget. Tillträdandet skedde redan den 28:e maj, 2012.

Mikael Gustavsson har en gedigen ledarerfarenhet, skolad på Chalmers och en förankring i västsvensk industri samt uppges ha antagit utmaningen att leda EA in i framtiden.

I referensbanken finns flera Volvo-bolag samt ett långt förflutet inom Semcon, bland annat som vice vd. Närmast kommer Mikael från egen konsultverksamhet.

”Vi i styrelsen är övertygade om att vi har funnit rätt person som innehar de kvaliteter som krävs för att anta utmaningen att utveckla EA till ett än mer framgångsrikt företag tillsammans med våra befintliga och nya kunder och medarbetare”, skriver bolagets styrelseordförande Lars Sjöberg i ett pressmeddelande.

Elektroautomatik grundades 1965 och har idag 80 anställda. Omsättningen det senast e verksamhetsåret var runt 160 miljoner kronor. Företaget har verksamhet i Göteborg, Skövde och i Åmål.

Comments are closed.