Ny plattform för billigare smartmobiler

MediaTek meddelar att de nu lanserar sin Dual-Core MT6577-plattform som speciellt utvecklats för billigare smartmobiler i prisklasser under $200.

MediaTeks MT6577 har en dubbel 1GHz Cortex -A9 applikationsprocessor från ARM, en PowerVR Series5 SGX GPU (Graphics Processing Unit) från Imagination Technologies, MediaTeks egna 3G/HSPA-modem och som körs på det senaste Android 4,0 "Ice Cream Sandwich" operativsystemet. Genom att integrera en applikationsprocessor med en dubbelkärnig arkitektur, som idag vanligtvis används i så kallade premium smartmobiler, ökar MT6577 prestanda för applikationer och webbläsare med upp till 40 procent jämfört med single-core-plattformar, enligt MediaTek.

– MediaTek befintliga HSPA smartmobilplattformar – MT6573 och MT6575 – har tagits emot mycket väl av kunder och konsumenter över hela världen, och finns för närvarande levererade med stora internationella märken såsom Lenovo, TCL/Alcatel och andra stora kinesiska OEMs", säger Ching -Jiang Hsieh, vd för MediaTek. MT6577 lägger till nästa nivå av prestanda och ökad användarupplevelse till MediaTeks familj smartmobiler, vilket ger ett förbättrat interaktivt användargränssnitt, mobil uppkoppling och en rik multimediaupplevelse som tidigare endast fanns tillgänglig hos avancerade produkter. Konsumenter kommer att gynnas av de prisvärda mobiler med hög prestanda som nu möjliggörs av MT6577.

– Dual-core-processorer står för över 20 procent av dagens leveranser av smartprocessorer, och dessa enheter finns främst inom premiumsegmentet och som adresseras genom fristående applikationsprocessorer. MediaTeks nya MT6577 med integrerade processorer med dubbla kärnor och 3G/HSPA-modem är väl lämpad att ge liknande användarupplevelser i de snabbt växande medium- och entrysegmenten som förväntas växa från under 200 miljoner enheter i år till över 500 miljoner enheter år 2016, säger Stuart Robinson, chef för Handset Component Technologies service vid Strategy Analytics.

MT6577 är utformad för att leverera rika multimediaupplevelser, med en 8MP-kamera, stöd för upp till HD-video vid 1080p uppspelning och förmåga att stödja högupplösta displayer med upp till HD720 (1280×720) upplösning. Plattformen ”förintegrerar” även MediaTeks 4-i-1-anslutning combo som ger stöd för dual-band 802.11n Wi-Fi, BT4.0, GPS och FM-radio MT6577 är pin-kompatibel med den tidigare lanserade plattformen MT6575 så att mobiltelefontillverkare enkelt ska kunna producera flera nivåer av enheter och utnyttja en enda PCBA hårdvaruutveckling.

MT6577 dual-core-plattformen införlivas för närvarande i smartmobil-enheter hos MediaTeks ledande globala kunder och de första smartmobilerna som bygger på denna nya chipuppsättning väntas lanseras kommersiellt under Q3 2012, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.