Ny minnesfamilj för elektroniska accessoarer

Taiwanesiska Macronix, specialist inom icke-flyktiga minneslösningar, lanserar nu en ny familj NOR Flash-minnesprodukter med brett spänningsområde och låg effektförbrukning avsedda för nästa generations elektroniska accessoarer.

 MX25R-familjen har enligt företaget en strömförbrukningen som är 60% lägre än för traditionella enheter och en Vcc på 1.7–3.6 V för att stödja olika behov av accessoarer. MX25R-familjen stöder gränssnittsstandarden för Serial NOR flashminnen med ultrasmå produktpaket såsom USON och WLCSP och KGD (known good die) produkter för SIP-lösningar.

Marknadsundersökningsföretaget IDC ser enorm tillväxt för wearables-marknaden, med leveranser som beräknas överstiga 112 miljoner enheter år 2018, och en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 78,4% under samma tidsram. Det finns därför ett behov av anpassning av flashminnen för att stödja den myriad av innovativa wearables som kommer ut på marknaden. Macronix har därför snabbat på utvecklingen av relaterade produktlösningar, till exempel den nya MX25R-serien med brett brett spänningsområde och mycket låg strömförbrukning  inom NOR Flash-familjen och dörmed stärka sin position som en ledande minnesleverantör, enligt företaget.

 

– Låg strömförbrukning och liten formfaktor är nyckelfaktorer i konsumenternas acceptans av bärbara elektroniska accessoarer, säger Mr Min-Cheng Lin, Macronix segment marketing department deputy director. Vi ser nästa generations minnen avancera på tre sätt:
1. Standardiserade gränssnitt som kommer att underlätta processen med att importera data.
2. Mindre, lättare och tunnare formfaktorer.
3. Strömförsörjning med design fokuserad på ultralåg spänning och energiförbrukning.

Comments are closed.