Ny metod för snabbare utveckling av SDR

Agilent Technologies och Lime Microsystems, som utvecklar chipsatser för trådlösa tillämpningar, meddelar att de tillsammans har skapat en ny metod för att testa och utvärdera SDR. De båda företagen har parat ihop testutrustning, transceiverteknik och styrprogramvara, så att deras kunder snabbare kan få ut ny, trådlös teknik på marknaden.

Den framtagna utvärderingsplattformen uppges spara dagens konstruktörer av digital och mjukvarudefinierad radio utvecklingstid och minska optimeringscykler.

– Genom att kombinera en transcieverplattform från Lime Microsystems med vår uppsättning testutrustning ger det konstruktörer en heltäckande och kostnadseffektiv metod för designvalidering, även för multi-standard-radio, säger Robert Drollinger, marknadschef vid Agilent.

Lime microsystems pekar ut små cellulära system, programvarudefinierad radio (SDR), publik säkerhet och landmobilradio som marknadssegment för sin transcieversteknik.

–Våra gemensamma ansträngningar med Agilent har gjort det möjligt för våra kunder att utvärdera våra produkter snabbt och effektivt, säger Dale Wilson, chef för marknadsföring vid Lime Microsystems.

Lime Microsystems plattform för utvärdering och tillhörande styrmjukvara tillåter användare att justera transceiverns upplänks- och nedlänks-frekvenser från 300 MHz till 3,8 GHz, utan frekvensluckor – och ställa in ”on-chip”-kanalfilters för att rymma alla cellulära standarder.

Med Agilent testutrustning och med transceivern från Lime Microsystems uppges konstruktörer kunna generera digitala IQ-signaler genom att använda en ”mönstergenerator”, omvandla dessa signaler till RF och analysera dessa RF-signaler med Agilents Vector Signal Analyzer programvara på en Agilent Spektrumanalysator eller ett bredbandigt oscilloskop, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.