Ny kraftövervakningskrets från Microchip

Microchip presenterar en ny integrerad krets för kraftövervakning, MCP39F501. Kretsen är en enfasbaserad kraftövervakningskrets som konstruerats för realtidsmätning av AC-kraft.

 

Komponenten inkluderar två 24-bitars delta-sigma A/D-omvandlare, en 16-bitars beräkningsmotor, EEPROM och ett flexibelt tvåtrådigt gränssnitt. En integrerad spänningsreferens med låg avdrift utöver SINAD-prestanda på 94,5 dB på samtliga mätkanaler möjliggör noggranna konstruktioner med endast 0,1% fel över det dynamiska området 4000:1.
MCP39F501 gör det möjligt för konstruktörer att inkludera kraftövervakning i tillämpningar med endast minimal utveckling av firmware. Den möjliggör konstruktioner med 0,1% fel över ett bredare dynamiskt område och noggrann mätning av lätt last jämfört med nuvarande lösningar. Konstruktörer av kraftsystem behöver bättre övervakningslösningar för att förbättra krafthanteringen i strömslukande tillämpningar som datacentraler, belysnings- och uppvärmningssystem, industri- och konsumentutrustning. Därmed behövs bland annat bättre noggrannhet över strömlaster, extra kraftberäkningar och händelseövervakning för olika krafttillstånd. De inbyggda beräkningarna inkluderar aktiv, reaktiv och märkbar effekt, RMS-ström och RMS-spänning, linjefrekvens, effektfaktor liksom programmerbar händelseanmälan.
MCP39F501 stöds av Microchips MCP39F501 demokort (ARD00455). MCP39F501-kretsar finns tillgängliga för prov- och volymtillverkning i 28-bens QFN-kapslar med måtten 5 mm x 5 mm.

Comments are closed.