Ny kategori instrument analyserar svaga strömmar

Keysight Technologies har utvecklat en helt ny typ av vågformsanalysatorer som kan visa tidigare oupptäckta vågformer hos svaga strömmar, ned till 100 pA, med hög bandbredd. Keysights serie CX3300 innebär en ny kategori av vågformsanalysatorer.

Att mäta strömmar ned till 100 pA (upp till 10 A) och med 200 MHz bandbredd har hittills inte varit så enkelt. Men nu förändras bilden med en helt ny typ av instrument.
Instrumentet sägs vara särskilt ägnat forskare som vill kunna mäta snabba transienter vid avancerad karakterisering av komponenter och ingenjörer som arbetar med att minimera effekt/ström-förbrukningen i lågeffektskretsar.
Hittills har utrustning för dessa mätningar belastas av högt brus, spänningsförluster, ett begränsat dynamiskt område och begränsad bandbredd. Begränsningarna innebär att man ofta missar svaga, dynamiska strömmar i mätningarna.
I Keysight CX3300 görs mätningarna med ett enda instrument med 14 eller 16 bit upplösning. Tack vare den snabba samplingen på 1 GSa/s kan instrumentet registrera transienter med mindre än 100 ns varaktighet. Resultaten visas på en 14,1 tums skärm med WXGA-upplösning och ”touch control”.  Analysprogramvaran gör instrumentet enkelt att använda.

 

Comments are closed.