Ny GHz- mixer från Linear

Linear Technology lanserar nu en dubbelbalanserad mixer med integrerad LO frekvensdubblare som kan användas antingen som en upp- eller nedkonverterare med ett RF frekvensområde från 2 till 14 GHz och en hög linjäritet på 24,4 dBm IIP3 vid 9 GHz.

LTC5549 erbjuder en exceptionellt hög linjäritet på 24,4 dBm IIP3 vid 9 GHz. IC:n kan användas för att konstruera mikrovågssändare och mottagare med en integrerad LO-buffert som bara behöver en drivnivå på 0 dBm och eliminerar därmed behovet av en extern högeffekts LO förstärkarkrets. Dessutom har LTC5549 en på chipet integrerad inställbar frekvensdubblare för LO-signalen, vilket gör att man kan använda billigare lågfrekvenssyntetisatorer. LTC5549 använder en bredbandig integrerad baluntransformator optimerad för att utöka RF-bandbredden från 2 GHz till 14 GHz och med samtidig ”single-ended”-drift. Dess IF-port har en bandbredd på upp till 6 GHz och alla tre portarna är 50 Ω-matchade. Mixern erbjuder en hög port-till-port-isolering, vilket minimerar oönskat LO läckage och som mildrar kraven på externa filtrering.

Tillämpningarna för LTC5549 finns inom ett brett utbud av mikrovågstillämpningar, till exempel för mikrovågs backhaul, LTE-Advanced basstationer, satellitbaserad bredbandsradio, radarsystem, sändtagare för X- och Ku-banden, testutrustning och satellitmodem.

LTC5549 ger enligt Linear ett förbättrat ESD-skydd med 2000 V ESD human body model (HBM) på alla benen. Chipet finns i en 3 x 2 mm plast QFN-kapsel. Mixern är klassad för drift från -40°C till 105°C och optimerad för enkel 3,3 V matningsspänning samt dra en nominell matningsström på 115 mA. Dessutom har LTC5549 ett aktiveringsstift för att slå av IC:n. I avaktiverat läge drar den endast 100 μA maximal standbyström. Med aktiveringsstiftet kan kretsen slås på och av på mindre än 0,2 μs och stödja tidsdelad duplex (TDD) eller burstmode-radio. LTC5549 kostar 9,50 dollar vardera i kvantiteter om 1.000 stycken. Både prover och produktionsvolymer finns att tillgå nu.

Comments are closed.