Ny gemensam arbetsgrupp på väg

Standardiseringsorganisationerna ITU och ISO har tillkännagivit inrättandet av ett partnerskap inom området intelligenta transportsystem (ITS).

Branschexperter, som samlades på det senaste ISO/ ITU/ IEC ”full networked car”-mötet i samband med bilsalongen i Genève, enades om att vi under de kommande tjugo åren kommer att se en stor förskjutning mot ITS. Dagens kommunikationsmöjligheter ger potential för fordon att förutse och undvika kollisioner, navigera den snabbaste vägen till sin destination, utnyttja ”up-to-the-minute”-trafikrapporter, identifiera den närmast tillgängliga parkeringsrutan, minimera sina koldioxidutsläpp och möjliggöra multimediakommunikation.

Men samtidigt som stora resurser har investerats i forskning och utveckling anses bristen på globala standarder som ett stort hinder för storskalig användning av ITS-tjänster med dess tillämpningar.

ITU och ISO välkomnar deltagande i den gemensamma arbetsgruppen ”Joint Task Force for ITS Communications” från nationella och regionala standardiseringsorgan som arbetar inom ITS och kommunikation, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.