Ny forskningsdivision hos Intel

Vid årets evenemang "Research at Intel", i Kalifornien, meddelade Intels teknikchef Justin Rattner att Intel Labs startar en ny forskningsdivision med målsättning att vända upp och ner på det sätt som användare upplever datorer.

Enligt Rattner handlar det om att göra upplevelsen mycket mer personlig och social genom individanpassning med hjälp av sensorer, förstärkta genom molnteknik, samt genom mer naturliga gränssnitt såsom beröring, gester och röststyrning. Den nya divisionen kommer att ledas av Genevieve Bell och bestå av ett team av forskare som består av både gränssnittsexperter och samhällsvetare.
Vid eventet visade Intel även upp ett antal forskningsprojekt på området. Bland projektet fanns SENS, som representerar en ny våg av socialt nätverkande. Detta ger möjligheten att övervaka aktiviteter i realtid och direkt visa dessa för vänner och familj.
Forskare demonstrerade även en experimentell, kostnadseffektiv lågenergisensor som kan komma att underlätta hur konsumenter hanterar sin energiförbrukning. Sensorn rapporterar trådlöst hur mycket energi varje enskild elektrisk apparat i hemmet förbrukar och ger rekommendationer på hur man kan energispara.
Bland de mera spektakulära exemplen på datoranvändning var en dator som kan läsa användarens tankar, vilket ersätter behovet av att skriva.

 

Comments are closed.