Ny drivkrets för UHD videoöverföring

Texas Instruments (TI) lanserar nu vad företaget hävdar är branschens första drivkrets med stöd för okomprimerad 4K ultrahög definition (UHD) videoöverföring över både koaxialkabel och optiskt media med ett seriellt digitalt gränssnitt (SDI) och 10 Gigabit Ethernet (GbE)-protokoll.

TI:s nya LMH1218 har en integrerad ”åter-klockare” (reclocker) och stöd för både koaxialkabel och optiskt media för videoöverföring inne i byggnader och över långdistansnät. Enligt företaget sparar kretsen upp till 40 procent kortutrymme jämfört med konkurrerande lösningar och kan användas i utrustningar såsom broadcast videoroutrar och switchar, digital skyltning, test och mätutrustning, medicinsk bildbehandling och säkerhets- och övervakningsutrustning. Den klarar att sända datatakter på upp till 12 Gbit/s vilket möjliggör överföring av UHD-upplöst på 4K med en 60p bildhastighet över en enda koaxialkabel samt har en effektförbrukning på typiskt 300 mW.

LMH1218 kommer i en 4 x 4-mm QFN-kapsel. Den finns tillgänglig idag till ett pris av 25 dollar i kvantiteter om 1000. Till IC:n finns även en utvärderingsmodul för 449 dollar.

Comments are closed.