Ny CMOS-process för höga temperaturer

Den tyska kiselsmedjan X-FAB har lanserat sin nya XA 035, en för analoga/blandade signaler complementary metal-oxide-semiconductor (CMOS)-foundryprocess för IC-kretsar med krav på arbetstemperaturer upp till 175°C och med en absolut maximal temperatur på 185°C.

Den modulära 0,35 µm processen uppges vara den första som möjliggör SoC-lösningar för höga temperaturer och som kombinerar höga arbetstemperaturer med hög spänning (från 3.3 V till 45 V) och inbyggda icke-flyktiga (EEPROM) minneselement. Som designstöd finns XA035 ”lifetime calculator”, ett verktyg som kalkylerar förväntad IC livslängd för en given situation och kan användas till stöd för att besluta i kompromissen mellan livslängd och temperatur. X-FAB:s XA 035 designkit täcker alla större EDA plattformar, enligt företaget.

Den nya XA035 högtemperaturprocessen uppges överträffa de stringenta AEC-Q100 kvalificeringstesterna för fordons-ICs kvalitet och tillförlitlighet. XA035 blir enligt X-FAB ett alternativ till att använda diskreta lösningar för tillämpningar i svåra miljöer. Företaget menar att XA035-processen passar för analoga kretsar för hög precision, sensorgränssnitt och kontrollkretsar för borstlösa likströmsmotorer med mera, för fordons-, aerorymd- och militära marknader.

Comments are closed.