Ny chef för Orange i Norden

Orange Business Services har värvat svenske Roger Söderberg till tjänsten som chef för koncernens nordiska organisation. Hans ambition är att stärka Orange som en tjänsteleverantör och integratör i Norden.

 

Roger Söderberg

Orange Business Services har anställt Roger Söderberg som ny, nordisk chef. Roger Söderberg kommer att ansvara för bolagets verksamhet i Norden och Baltikum – totalt 160 anställda fördelade på åtta länder. Med utnämningen får Orange Business Services en mycket erfaren ledare med stor insikt inom telekomsektorn. Söderberg kommer från en tjänst som nordisk Vvd på BT (British Telecom) där han var huvudansvarig för Norden och Baltikum. Innan dess var han chef för Professional Services på Orange Business Services, och bakom sig har han också en lång karriär med flera chefstjänster på AT&T. Roger Söderberg har också en stark IT-bakgrund med ledande befattningar på Siemens Business Services, Capgemini och IBM, och just kombinationen av IT- och telekomkompetens uppges vara viktigt för Orange.

Orange Business Services har under de senaste åren flyttat upp i värdekedjan jämfört med andra telekomleverantörer och är idag mer tjänsteleverantör och integratör än en ren operatör. Roger Söderberg ska tillföra ytterligare stimulans till denna kursändring, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.