Ny chef för Obducat 1 februari

Lars Tilly har utnämnts till ny vd för Obducat, då företagets nuvarande chef, Patrik Lundström, beslutat sig för att lämna sin post.

Lars Tilly är teknologie doktor i halvledarfysik och arbetar sedan sex år tillbaka som FoU-chef vid Ericsson i Lund, samtidigt som att han verkat som specialist vid företaget inom halvledarsektorn. Lars Tilly har även erfarenheter som specialist vid Microelectronics i Kista samt varit verksam inom IBM.

– Med Lars Tilly som vd får vi värdefull kunskap och industriell bakgrund från den för vårt företag så viktiga halvledarsektorn. Vid Ericsson har Lars varit en viktig drivkraft bakom stora delar av den tekniska utvecklingen, likväl som för företagets strategiska samarbeten inom mobilteleteknologin. Vi är mycket stolta och glada att meddela att han blir vår nya vd för Obducat och leda industrialiseringen av sektorn nanoinprintlitografi (NIL) där Obducats teknologi för produktion av nanobaserade LED-belysningar är världsunik, säger Obducats styrelseordförande Henri Bergstrand i ett pressmeddelande.

Patrik Lundström har uttalat sin önskan om att lämna företaget när nu Obducat tar fortsatta steg i industrialiseringsfasen. Lars Tilly tillträder sin nya position den 1 februari 2010.

Comments are closed.