Ny Bluetooth-SoC förbrukar minst

Med en Rx strömförbrukning på <4 mA och Tx på <3 mA vid 3,3 V spänningsmatning samt ett fotavtryck på 2,2 x 2,1 mm säger sig Atmel nu startat massproduktion av branschens energisnålaste, minsta och mest integrerade Bluetooth SoC för IoT och elektroniska accessoarer.

Atmels nya chip BTLC1000 förbrukar mindre än 3 mA vid mottagning och mindre än 4 mA vid sändning med matningsspänningen 3,6 V och kommer bland annat i en 2,2 x 2,1mm Wafer Level Chipscale Package (WLCSP).

Tänkbara tillämpningar finns enligt företaget i smarta elektroniska accessoarer såsom träningsprylar (fitness trackers) och medicinska enheter likväl som HDI:er, spårning an saker och radiofyrar med mera.

BTLC1000 är en Bluetooth Smart-SoC med en integrerad Cortex-M0 MCU och en Bluetooth-transciever. Den kan användas som en BLE4.1-kompatibel länkstyrkrets och anslutas som komplement till en Atmel AVR eller Atmel Smart MCU. Den kan också användas som en fristående applikationsprocessor med inbyggd Bluetooth LE-anslutning och externt minne. Det finns också en produktionsfärdig, certifierad modul för FCC/ETSI/CE och IC-standarder. Kretsen kan användas tillsammans med flera olika batterityper från knappceller, AA och AAA-batterier till litium-polymerbatterier utan att det behövs någon extern kraftstyrningskrets.

Till chipet finns en BTLC1000 XSTK startsats för att utvärdera chipet med Atmel | SMART ultra-low-power SAM L21 Xplained PRO host MCU utvärderingskort. Det finns också ett XPRO expansionskort för anslutning mot Atmel host MCU Xplained-kort.

 Atmels ATBTLC1000A-MU-T SoCs kostar 1,59 dollar i kvantiteter om 1000. Atmel ATBTLC1000A-UU-T SoCs (WLCSP-kapsel) finns också att tillgå för 1,54 dollar i kvantiteter om 1000.  Ett ATBTLC1000-XSTK kostar 99 dollar och ett ATBTLC1000-XPRO-sats 25 dollar.

Comments are closed.