Ny billig 3D-skrivare

RS Components har fått in sin första 3D-skrivare under eget varumärke. Enligt företaget är skrivaren cirka 30 procent billigare än konkurrenter i samma klass.

 

Den nya 3D-skrivaren, RS IdeaWerk, använder FDM-tekniken (Fused Deposition Modelling) och klarar en byggvolym på 150 x 150 x 140 mm samt en minsta lagertjocklek på 0,18 mm. Systemet har ett skrivarhuvud och använder 1,75 mm PLA-tråd i många olika färger.
Användningen av det miljövänliga PLA-materialet innebär inte bara att tråden är fri från gifter – man slipper även kemiska utsläpp och otrevlig lukt, vilket gör att den passar lika bra för hemmabruk som i industriella miljöer. Maskinen är också tystgående, vilket gör den lämplig för användning på kontoret, hemma eller i klassrummet.
3D-skrivaren kan antingen användas i offline-läge eller uppkopplad mot en dator. Den har SD-kortläsare och USB-port. Skrivaren är kompatibel med Mac OS och Windows XP, Vista, 7 och 8/8.1, utan behov av ytterligare programvara eller tillbehör.
RS IdeaWerk är enkel att montera och använda samtidigt som den är lätt nog att ta med sig. Skrivaren är 211 mm lång, 403 mm bred och 298 mm hög och väger endast 7,5 kg.

Comments are closed.