Ny 3D-skrivare från Conrad

Conrad Business Supplies har lanserat en ny 3D-skrivare som produceras i Tyskland av det egna varumärket renkforce. RF2000 har dubbla extrudrar, tvåfärgsutskrift och möjlighet att skapa vattenlösliga 3D-objekt och är en utökning av RF 1000 med enkelextruder som lanserades under slutet av 2013. Conrad har också introducerat styrenheten 3D Printbox som kan användas i stället för en dator för att ge en mer bekväm hantering av skrivaren.


Renkforce RF2000 har dubbla extrudrar för att kunna skapa mer komplexa 3D-objekt

De nya funktionerna jämfört med den tidigare modellen RF 1000 är bland annat förbättrad belysning inne i kammaren för bättre övervakning av skrivprocessen och en uppvärmd glaskeramisk bas till kammaren som ger förbättrad vidhäftning under utskrift samt en stor LCD-display med hög kontrast som förbättrar användargränssnittet i enheten. Andra förbättringar i konstruktionen är förbättrad säkerhet och kylning av enheten med bland annat en extra fläkt och en nödstoppsknapp.
För att underlätta hanteringen av den nya 3D-skrivaren har Conrad tagit fram 3D Printbox, som fungerar som en "plug-and-play"-styrenhet för både RF1000 och RF2000 och många andra kompatibla 3D-skrivare från t ex MakerBot. Printbox kan hanteras antingen via ett lokalt nätverk eller via det fria "Astroprint cloud", som gör att en smartmobil, surfplatta eller dator kan anslutas till enheten via Internet. Förutom styr- och övervakningsfunktioner för skrivaren klarar Printbox också av att lagra 3D-modelleringsdata och högupplösta bilder. En webbkamera, som finns som tillval, möjliggör konstant övervakning av extruderingen när enheten är i drift.

Comments are closed.