Nu är det kärlek i luften

I samband med kronprinsessan Victorias giftermål, ska Kth låna föreningen svenskt uppfinnaremuseums utställning "Svenska Uppfinningar". De olika uppfinningarna ska ställas ut i en paviljong vid Skeppsbron i Stockholm.

Kth ska vara värd för utställningen som har döpts till "a passion for innovation", enligt ett pressmeddelande.

Svenska innovationer ska presenteras så att barn och vuxna får se de geniala uppfinningar som Sverige har gett världen, och en kittlande tanke, på vilka framtida upptäckter som kanske finns runt hörnet, står att läsa på stadens hemsida.

– Vi på föreningen är förstås jätteglada för detta. Det känns hedrande att Kth har frågat oss och ännu mer glada är vi eftersom evenemanget kommer ske i samband med kronprinsessan Victorias bröllop. Vår utställning består för närvarande av ett 90-tal olika uppfinningar och antalet växer för varje månad som går. Intresset för utställningen är stort och det är en bred målgrupp som ska besöka den, både unga som gamla, säger Ann Dohse.

Just nu finns den att beskåda på Westerlundska gymnasiet i Enköping. Efter Enköping blir det alltså Stockholms tur och därefter Kalmar.

Vårt syfte med utställningen är att få en kommun som stödja idén och vill satsa på ett svenskt uppfinnaremuseum. "Människor som har sett utställningen har ivrigt talat om vad som borde uppfinnas eller vad de själva har tänkt ut. Kreativiteten och idéerna har flödat. Detta ser vi som något väldigt positivt. Ett museum skulle därför uppmuntra många människor att tänka mer innovativt, uppges det i ett pressmeddelande.

Comments are closed.