NSN medverkar i stort TD-LTE fältförsök

Med godkännande från ministeriet för industri och informationsteknologi i Folkrepubliken Kina (MIIT) blev Nokia Siemens Networks en av de första leverantörerna av telekommunikationsutrustning att utses delta i en storskalig TD-LTE försöksverksamhet tillsammans med China Mobile.

Nokia Siemens Networks kommer att leverera sin kommersiella 2,3GHz/2,6GHz TD-LTE-utrustning, professionella tjänster och programvara för att genomföra ett storskaligt fältförsök i Hangzhou.

Nokia Siemens Networks har redan genomfört både 2,3 och 2,6 GHz-försök utomhus, och 2,3 GHz-försök inomhus i en ”single system testning” med TD-LTE. Företaget är en av de första globala leverantörerna som väljs för ett storskaligt TD-LTE-fältförsök av China Mobile. Dessutom har Nokia Siemens Networks redan genomfört interoperabilitetstester av sin TD-LTE-utrustning tillsammans med större TD-LTE-leverantörer av terminaler.

Såsom MIIT tillkännagivit kommer Nokia Siemens Networks att samarbeta med China Mobile för att påskynda nätverkskonstruktion, installation av utrustning och nätverksoptimering enligt de övergripande kraven och planera för den storskaliga TD-LTE-utvärderingen i Hangzou.

"Nokia Siemens Networks har byggt en komplett TD-LTE affärsverksamhet i Kina och integrerat inköp, produktion, test och underhåll med sitt Hangzhou R & D Center i centrum för den här värdekedjan", säger Markus Borchert, chef för Greater China customer operations vid Nokia Siemens Networks.

Utöver sin Singel RAN Advanced radioutrustning kommer Nokia Siemens Networks att utföra nätplanering och leverera tjänster avseende nätverksoptimering för att säkra långsiktig nätverkkvalitet och prestanda. Konfigurering, övervakning och optimering för projektet kommer att baseras på företagets Network Management System, NetAct.

En annan nätverksleverantör som ska delta i det här ”end-to-end” TD-LTE fältförsöket är Alcatel-Lucent som svarar för testet i Shanghai .

Enligt asiatiska mediakällor har China Mobile även valt ut Huawei Technologies, ZTE och Datang Telecom Technology som leverantörer för fältprovet i respektive Shenzhen, Guangzhou och Nanjing medan leverantörer till Xiamen och Beijing kommer att väljas ut senare.

Comments are closed.