Noretron wireless får generalagentur

Noretron wireless har skrivit ett exklusivt distributörsavtal med kinesiska Greentel om distribution och försäljning av produkter för trådlös maskin till maskin-kommunikation (M2M) på den skandinaviska marknaden och i Finland.

Greentel är ett relativt ungt företag som lagt stor vikt vid certifieringar för anpassningar till europeiska och skandinaviska förhållanden. Sortimentet består av trådlösa industrianpassade routrar, modem och IP-kameror för användning inom telekommunikation och industriautomation.

– Behovet av att koppla upp utrustning för M2M och realtidskommunikation ökar snabbt. Speciellt gäller detta inom transport- och kraftsektorn, där kravet på stor geografisk täckning är en förutsättning för många applikationer. För detta ändamål behövs både beprövad och ny teknik, där 3G/4G och CDMA 450 är givna kandidater, säger Thomas Högler, Business Manager på Noretron Wireless.

Vissa av produkterna har utvecklats tillsammans med Greentel och flera av routrarna kan arbeta både i det konventionella GSM-nätet och i det uppgraderade CDMA 450-nätet.

– Vi är mycket stolta över att ha fått agenturen för Greentel och speciellt vad det tekniska samarbetet har gett, säger Thomas Högler.

Noretron Wireless med säte på Lidingö, är en del av finska Noretron Group som arbetar inom kommunikation, komponenter, mätinstrument, video och audio. Noretron Group består av cirka 40 anställda och har en omsättning på 120 miljoner kronor med god lönsamhet. 2009 startades ett nytt affärsområde inom Noretron Group, Noretron Wireless med inriktning på trådlösa säkerhetsprodukter och M2M-kommunikation. Noretron Wireless är distributör av trådlös M2M-maskinvara och bedriver tillhörande konsultverksamhet.

Comments are closed.