Nokia och Coresonic satsar på WiMAX

Med basstationsplattformen Flexi fortsätter Nokia Siemens Networks sin satsning på WiMAX. Företaget har snart certifieringen klar för 2,5 GHZ- och 3,5 GHz-profilerna. Det var en av nyheterna på WiMAX-konferensen i Chicago, där också svenska CoreSonic visade världens minsta och strömsnålaste implementering av WiMAX.

Flexi-plattformen är en generell plattform för Mobile WiMAX, Internet-HSPA och LTE. Nokia Siemens har mer än 20 referensanläggningar för WiMAX och de första anläggningarna för Mobile WiMAX väntas komma i kommersiell användning i år.
– Vi är övertygade om att kunna leverera kompletta system som gör det lönsamt för operatörerna att använda Mobil WiMAX, säger Markku Hollström, ansvarig för trådlös bredbandsaccess hos Nokia Siemens Networks.
Flexibilitet är ett honnörsord också för svenska Coresonic. Deras WiMAX-lösning är givetvis baserad på företagets generella LeoCore-teknologi. Samma grundteknologi används också för till exempel HSPA och LTE och den stora fördelen är att samma hårdvara kan användas till flera olika standarder.
På WiMAX-konferensen visade Coresonic sin WiMAX-lösning implementerad i FPGA. I en volymtillämpning, som IP-block i en 65 nm CMOS-krets, krävs bara ca 1,5 kvadratmillimeter kisel.

Comments are closed.