Nigel Toon vd för picoChip

Nigel Toon blir vd för och styrelsemedlem i det engelska företaget picoChip och lämnar nu företaget Icera. Dessförinnan var han ansvarig för Alteras europeiska affärsverksamhet.

– Jag ser fram emot att kunna dra nytta såväl av mina erfarenheter inom trådlös teknik som inom programmerbara kretsar, säger Nigel Toon.
Han var med om att grunda företaget Icera där han var försäljnings- och marknadschef innan han tog hand om ledningen av enheten för affärsområdet telefoni.
PicoChip är ett halvledarföretag, utan egen tillverkning, med specialisering på flerkärniga DSP-kretsar, med tillämpningar framför allt för femtoceller.
Jonathan Brooks, styrelseordförande för picoCHip säger:
– Vi är glada att Nigel ansluter sig till företaget som vd. Med sin erfarenhet av ledande befattningar i stora, börsnoterade halvledarföretag, och med sina nyvunna egenskaper av att starta upp en fabrikslös halvledarverksamhet är Nigel den idealiska kandidaten till att leda picoChip vidare.
Nigel Toon kommenterar sin nya roll:
– PicoChip har etablerat en marknadsledande position inom halvledarlösningar för den snabbväxande femtocell-marknaden och som teknologiledande inom flerkärnig DSP-teknik.

Comments are closed.