Net Insight säljer till OS

Ryska Rostelecom har valt Net Insights Nimbra-plattform för transport av video under vinter-OS i februari

Med Net Insights Nimbra-plattform kommer Rostelecom att transportera direktsänd video från Sotji till Moskva för ett stort nationellt TV-bolags räkning.
Rostelecom är ett rikstäckande telekommunikationsföretag och den största telekomoperatören i Ryssland, med fler än 100 miljoner abonnenter i 80 regioner. Rostelecom erbjuder fast och mobil telefoni, bredband, betal-TV och molnlösningar för konsumenter och företag.
– Rostelecom kommer att använda Net Insights Nimbra-plattform för att tillgodose våra kunders kontributionsbehov under det kommande sportevenemanget, säger Igor Kachalov, senior specialist, service TV & radio company department på Rostelecom. Nimbra-plattformen erbjuder en mycket stabil JPEG2000-komprimeringslösning och avancerade skyddsmekanismer. Dessa fördelar i kombination med Net Insights och Kontur-M:s professionella tjänster var viktiga i valet av plattform.
Ordern erhölls i december i samarbete med Kontur-M, en av Net Insights partners i Ryssland. Kontur-M kommer att leverera tjänster på plats under vintersportevenemanget.

Comments are closed.