NB-IoT-modul klar för 3GPP Rel 14 och 5G

Från U-blox kommer SARA-N3, en multiband NB-IoT-modul som stöder en preliminär uppsättning funktioner i 3GPP Release 14 (LTE Cat NB2). SARA-N3 finns i två varianter: en för flerbandskommunikation på alla NB-IoT-nätverk globalt, och en dedikerad till Kina. uFOTA (u-blox firmware-over-the-air) är en lösning som gör det möjligt för SARA-N3 att fjärruppdateras med nya funktioner. På detta sätt kan SARA-N3 till slut bli 5G-kompatibel.

– SARA-N3 möjliggör utveckling av en enhet över flera regioner för en mängd olika IoT-applikationer, säger Samuele Falcomer, Senior Product Manager på u-blox. För kunder som använder äldre mobilteknik för att skicka IoT-data är det enkelt att uppgradera.
SARA-N3 har en omfattande uppsättning funktioner och protokoll som NB-IoT-baserade applikationer kan dra nytta av, inklusive TCP, HTTPS, CoAP, DTLS och MQTT. Med sin låga energiförbrukning och möjligheten att konfigurera spänningsdomäner är modulen optimerad för att fungera på ett enda primärbatteri i 10 år. Andra funktioner inkluderar en ”last gasp”-funktion som låter modulen skicka ett sista meddelande om strömmen oväntat bryts, och skydd mot attacker genom att upptäcka potentiella störsignaler.

Comments are closed.