Nätverkskamera med HD-kvalitet

Axis Communications lanserar en ny kamera som återger HDTV-kvalitet efter SMPTE-standarden. Nätverkskameran AXIS Q1755 är lämplig för till exempel flygplatser, passkontroller eller kasinon, där det finns ett stort behov av skarpa och detaljrika bilder.

– HDTV-kvaliteten i AXIS Q1755 Network Camera skapar skarpa och klara bilder i högsta bildhastighet och uppfyller marknadens krav om bättre detaljrikedom och verklighetstrogna färger, säger Peter Lindström, Regional Manager för Axis Communications i Norden, Baltikum och Ryssland. Med H.264-komprimeringen minskar även kraven på bandbredd och lagringsutrymme utan att tumma på bildupplösningen.

Kameran filmar HDTV i 1080i (1920×1080) eller 720p (1280×720), 16:9 format och stödjer såväl H.264 som Motion JPEG i högsta bildfrekvens. Med dag/natt-funktionalitet och progressiv scan kan kameran återge en hög bildkvalitet av föremål och personer, även i snabb rörelse, oavsett ljusförhållanden. Autofokus tillsammans med 10x optisk zoom och 12x digital zoom ser till att bilderna alltid har en hög skärpa.

Kameran har en SD/SDHC-kortplats vilket gör det möjligt att lagra flera dagars inspelningar utan användning av annan utrustning. Power over Ethernet (IEEE 802.3af) ger ström till kameran via nätverkskabeln och detta medför att en särskild strömkabel blir överflödig vilket minskar installationskostnaderna.

Den nya kameran har en rad smarta funktioner, bland annat kan kameran upptäcka rörelse och ljud. Kameran kan även upptäcka om bilden är blockerad eller om kameran har blivit exempelvis spraymålad eller övertäckt. Kameran har också en ny funktion som automatiskt zoomar in när rörelse registreras i området, och automatiskt zoomar ut, när tillståndet är normalt igen. Kameran har avancerade funktioner i förhållande till säkerhet och nätdrift, däribland HTTPS, IEEE 802.1X-autentisering, IPv4/IPv6 och Quality of Service (QoS).

Comments are closed.