Mycronic lanserar mätsystem

Täbyföretaget Mycronic meddelar att de nu lanserar ett mätsystem för kvalitetssäkring av avancerade fotomasker döpt till Prexision-MMS. Det kan användas i tillverkningsprocessen av avancerade bildskärmar och enligt Mycronic finns det idag inget annat mätsystem på marknaden som motsvarar kundernas behov.

Produktlanseringen ska ske under ”Photomask Japan”. Mätsystemet kan användas tillsammans med företagets avancerade maskritare Prexision-80 som lanserades 2014 och som används för produktion av bildskärmar.

I ett pressmeddelande skriver företaget att utvecklingen inom elektronikindustrin går mot allt mer avancerade produkter där bildskärmen ofta är en nyckelkomponent. Slutkonsumenter efterfrågar bildskärmar med bättre bildkvalitet i alla de enheter vi använder. Detta ställer i sin tur krav på fotomaskerna som är en förutsättning för tillverkning av alla bildskärmar.

För att kunna utnyttja Prexision-maskinernas fulla potential måste det finnas mätmaskiner med tillräcklig noggrannhet för att kalibrera systemen. Denna mätprestanda behövs också i produktionsprocessen för att kunna kvalitetssäkra de mest kritiska fotomaskerna och säkerställa att de uppfyller alla specifikationer. De mätmaskiner som finns på marknaden idag tillgodoser enligt Mycronic inte dessa behov.

Comments are closed.