Ericsson bidrar i solbilsrace

Ericsson meddelar att de inlett ett utvecklingssamarbete med en grupp studenter vid Eindhovens tekniska universitet i Nederländerna Studenterna ska delta i en tävling som går ut på att bygga en soldriven, fyrsitsig familjebil som kan färdas 3000 km och som bara får ladda batteriet en enda gång från elnätet. Ericsson bidrar med en molnbaserad plattform som ska se till att bilen sparar energi.

Solar Team Eindhovens vinnande bidrag i Cruiser Class of World Solar Challenge 2013.

Ericsson kommer att bidra med en molnplattform, baserad på sin Connected Traffic Cloud, som lanserades på Mobile World Congress i år. Plattformen möjliggör tvåvägs delning av data mellan anslutna fordon och trafikmyndigheter

Solar Team Eindhoven, – som är ett multidisciplinärt team bestående av 21 studenter från Eindhovens tekniska universitet i Nederländerna – vann "Cruiser Class of World Solar Challenge” som genomfördes för första gången 2013 – ett 3000 km-lopp från Darwin till Adelaide i Australien. De och kommer att försöka behålla sin titel när tävlingen nu för andra gången genomförs i år. World Solar Challenge sägs vara den ultimata tävlingen för soldrivna fordon och uppmuntrar deltagande team för att tänja på gränserna för tekniken.

Ericssons molnplattform ska ge det holländska laget en konkurrensfördel genom att aggregera bil, trafik- och väderdata samt utföra djupgående analyser och välja en optimal rutt. Plattformen ska hjälpa till att minimera bromsning och acceleration och på så sätt spara energi.

Comments are closed.