Mycronic genomför företagsförvärv

Täbyföretaget Mycronic AB förvärvar 75 procent av RoyoTech Digitalelektronik GmbH och har en option att förvärva återstående 25 procent. Samtidigt förvärvar Mycronic 100 procent av Kognitec Vertrieb and Service GmbH. Båda företagen har sitt säte i Höhenkirchen, Tyskland.

RoyoTech utvecklar och tillverkar SMD Tower – en intelligent förvaringslösning av elektroniska komponenter. Kognitec distribuerar SMD Tower parallellt med Mycronic på den globala SMT-marknaden.

Mycronic har sedan 2008 marknadsfört SMD Tower globalt och är härigenom RoyoTechs huvud-distributör och största kund. Lagerkonceptet utvecklades från början i nära samarbete med tyska kunder 2004. Idag finns cirka 1 000 SMD Tower installerade hos kunder globalt. Förvärvet säkrar rättigheterna till en strategisk produkt som redan ingår i Mycronics produktportfölj.

RoyoTech är ett privatägt bolag som grundades 1991 och är baserat i Höhenkirchen i Tyskland. Grundaren och ägaren Peer Mietusch behåller 25 procent av aktierna i bolaget och kvarstår i bolaget som verkställande direktör. RoyoTech hade 2014 en omsättning på 3,3 miljoner euro, varav merparten härrör från Mycronic. Bolaget har 10 anställda. Kognitec grundades av Peer Mietusch 2013 och omsatte drygt 0,6 miljoner euro 2014.

Bolagen konsolideras i Mycronickoncernen från och med den 1 januari 2016.

– Vi är glada att ha genomfört förvärven. Det är ett naturligt näste steg att fördjupa samarbetet med RoyoTech. Vi ser en ökande efterfrågan från våra kunder och även från större tillverkare av elektronik som använder ytmonteringsutrustning från andra leverantörer, säger Robert Göthner, Chef för affärsområde Ytmontering på Mycronic AB i ett pressmeddelande.

SMD Tower är redan integrerad i Mycronics lösning för intelligent materialhantering och är enligt företaget en vital hörnsten i det agila produktionskonceptet Mycronic 4.0 som effektivt hanterar den komplexa produktionsmiljö som en modern elektroniktillverkare efterfrågar.

Läs mer om Mycronic på den här länken.

Comments are closed.