Modulerbar arbitreringsgenerator med svep

Den nya FG400 serien arbitrerings/funktionsgeneratorer från Yokogawa har möjlighet till såväl svep som modulation.

Enkanals FG410, och 2-kanals FG420, genererar båda signaler upp till 20 V topp-till-topp över frekvensområdet 0,01 µHz till 30 MHz. Frontpanelen har knappar och ett 3,5 tums LCD-skärm som visar såväl alfanumeriska tecken som vågformer.
Som standard ingår vågformer som sinus, DC, ramp, fyrkantvåg och puls. I avancerade funktioner ingår svep (frekvens, fas, amplitud, fyrkantvåg och puls), modulation (FM, FSK, PM, PSK, AM, DC offset och pulsbreddsmodulering) samt skurar av vågformer (auto, triggade, grindade alternativt såväl triggade som grindade).
Upp till 128 generiska vågformer och upp till 512 k vågformer kan genereras och sparas i instrumentets icke-flyktiga minne. De kan sedan väljas ut från en lista på bildskärmen.
Sekvenser av olika vågformsmönster kan genereras och redigeras genom att programmera olika parametrar.
Som alternativt kan vågformer fångas in med Yokogawa DL850A ScopeCorder eller ”mixed signal”-oscilloskopet DLM4000. Med en gratis-programvara kan vågformerna överföras till en PC för att analyseras och en redigerad vågform, med det intressanta avsnittet, kan sedan överföras till generatorn för att därefter återskapas.
Generatorn har två utgångar. Upp till sex enheter kan länkas samman för att skapa synkroniserade 12 kanaler. Fasen hos varje kanal kan individuellt justeras i förhållande till masterkanalen.

 

Comments are closed.