Modul som kombinerar tre komponenter

Murata lanserar nu vad som företaget menar kan vara världens första modul som kombinerar SAW-filter, effektförstärkare och magnetisk stabilisator för mobilteleapplikationer.

 

Muratas HFQPRAPCA-serie RF, trådlösa moduler – som speciellt konstruerats för mobiltelefonapplikationer – består av SAW-filter, effektförstärkare och magnetisk stabilisator. Murata kombinerar de tre komponenterna i en modul med måtten 6,6 x 3,8 x 1,0 mm till stöd för en mer kompakt mobiltelefondesign.

Den magnetiska stabilisatorn, som ger samma funktion som en isolator, ger stöd åt modulernas förmåga att vara mycket stabila under varierande belastningar. Det här last-resistenta elementet är en magnet som används som en isolator. Den styr egenskaperna hos lastens fluktuationer, orsakade av förändringar i impedansen, som kan uppstå när användaren hand, metallföremål eller annat material kommer i närheten av antennen.

Med det växande antalet frekvensband som stödjer 3G-nät har mobiltelefontillverkare funnit det allt svårare att uppnå en kompakt design. Murata Manufacturing uppger att de konstruerat modulen för att möta konstruktörens behov av en kompakt, integrerad modul som inte behöver matchning.

HFQPRAPCA-Serien stödjer följande band; band 5 (BC0), band 1 (BC6), Band 25 (BC14) och Band 13. Ytterligare frekvensband kommer att stödjas i framtiden, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.