Mjukvara kompletterar snabbhet, flexibilitet eller noggrannhet

ASMs familjer av monteringsmaskiner, X, SX och CA, är optimerade för hastighet, flexibilitet respektive noggrannhet. De dominerade givetvis i ASMs jättemonter på Productronica. Ett av årets budskap var hur man kan effektivisera produktionen med ny mjukvara.

Kortet på bilden är faktiskt producerat med en och samma maskin (SX) och med ett och samma monteringshuvud, trots stort varierande format av komponenter!
Det Siplace-huvud som kan montera de allra minsta komponenterna klarar nu formatet 03015 (0,3 × 0,15 mm). Andra ytterligheter beträffande parametrar är att den noggrannaste maskinen, Siplace CA, uppges ha en noggrannhet av 10 µm vid 3 sigma och att den snabbaste maskinen, Siplace X4i har en kapacitet av 150 000 komponenter per timme.
Materialflödet optimeras för att ge ökad effektivitet med Siplace material manager, Siplace material setup assistent och Siplace active feeder rack, alla nyheter som presenterades på Productronica.

Mjukvarumodulen SiCluster Profession Multiline blir det nu möjligt att ställa in parametrar i en specifik lina. Mjukvaran tar exempelvis hänsyn till begränsningar som komponentmatare, AOI etc i linan liksom produktrelaterade restriktioner som att vissa komponenter inte kan kombineras med samma inställningar.

 

Comments are closed.