Minsta UHF-sändtagaren finsk

Den finska tillverkaren av radiodataöverföringssystem Satel hävdar att de tagit fram den mest kompakta UHF-sändtagaren på marknaden (56 x 36 x 6 mm) i sin klass med en uteffekt på 1000 mW och kompatibel med protokollen från Pacific Crest och Trimble.

De nya sändtagaren, döpt till Satelline TR4, är typcertifierad i alla viktiga regioner i världen vilket, enligt Satel, gör deras modul perfekt för integrering i slutenheter som är avsedda för internationellt bruk.

Med en vikt på 18 gram, en uteffekt på 1000 mW och en dataöverföringshastighet på 38,4 kbit/s uppfyller den enligt företaget alla dagens standarder. Med måtten 56 x 36 x 6 mm ska den vara den minsta UHF-sändtagaren (arbetar i frekvensbandet 400 – 470 MHz) i sin klass. Den nya TR4 drar fördel av företagets EASy och 3AS-modem inklusive kanalsökning, felkorrigering och kompatibilitet med protokollen från Pacific Crest, Trimble och, naturligtvis, Satel själva.

Eftersom licensfria frekvenser blir allt mer populära – såsom 869 MHz i Europa och 915 MHz på den nordamerikanska marknaden – kommer företaget att följa upp med sändtagarmoduler med en identisk utformning och fotavtryck och standardiserade kommunikationskommandon även här.

Comments are closed.