Miltronic inleder samarbete med Omerin

Miltronic har tecknat samarbetsavtal med den franska kabeltillverkaren Omerin. Avtalet innebär att Miltronic nu är distributör och återförsäljare för Omerins produkter i Sverige. Omerin är specialiserade på silikonkablar för tuffa applikationer med hög spänning.

 

Genom samarbetet ska Miltronic möta en ökad efterfrågan på denna typ av produkter på den svenska marknaden.

Omerin uppges vara en av Europas största tillverkare av silikonkablar och företagets produktutbud är omfångsrikt. Silikonkablar har ett brett användningsområde. De är idealiska för industriell verksamhet med förhöjda temperaturer, och används exempelvis till motorer, tågapplikationer, värmeelement och frekvensomriktare. Omerins kablar klarar temperaturer från -190 °C upp till +1 400 °C, och kan behandlas med tenn, nickel och silver som skydd för de extrema temperaturerna. Produkterna finns både för låg- och mellanspänning, med ett brett intervall från 500 V och upp till 13,8 kV.

– Vi på Miltronic arbetar ständigt med att hitta nya marknader genom att förnya oss och bredda vårt produktsortiment. Satsningen på Omerins produkter ligger helt rätt i tid, och innebär att vi når nya kundgrupper samtidigt som vi möter en ökad efterfrågan på just silikonkablar, säger Ulf Andersson, produktchef på Miltronic.

Omerin tillverkar också silikonkablar enligt amerikansk UL-standard och i företagets produktutbud finns även kablar tillverkade av flourpolymerer.

Utöver standardsortimentet tillverkar Omerin specialkablar på beställning, med möjlighet att beställa relativt små volymer. Omerin uppges även vara ett av de marknadsledande företagen i Europa på kabelskydd, så kallade värmestrumpor, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.