Milsten för PCM

Intel och STM har nått en milsten i och med att  de levererat de första prototypexemplaren av en minnesteknologi som kallas Phase Change Memory (PCM)

Nyheten som presenterades vid Solid State circuits Conference i veckan, påstods av Numonyx vara ett av de viktigaste stegen i utveckling av inbyggda minnen inom de senaste 40 åren, Detaljer om teknologi och konstruktion var knapphändig.

Projektet som har namnet Alverstone använder PCM för att nå snabbare läs- och skrivtid jämfört med konventionell Flash-teknik'Samarbetet som de båda företagen startade 2003 och från att ha visat resultat 2004 med ett 8Mb minne i 180nm, är man nu redo med att visa prototyper på 128Mb i 90nm. Produktion är tänkt att ske vid Numonyx det bolag som Intel och SMT bildade 2007.

 

PCM tekniken med multicell (MLC) ger jämförelse med enkelcell högre täthet och lägre kostnad per byte och kombinationen av DRAM’s egenskap att ändra innehåll, Flash ’s lagringsförmåga, NOR’s snabba läsning och NAND’s snabba skrivning har PCM potential att adressera hela minnesspektrat och driva minnesteknologin och marknaden i framtiden hävdar Intel och STM

 

Comments are closed.