IAR-stöd för Renesas RE

IAR Systems släpper idag en uppdatering av IAR Embedded Workbench för Arm med stöd för Renesas strömsnåla RE-processorer.

Processorfamiljen Renesas RE är byggd kring en Arm Cortex M0+ kärna och är lämplig för IoT-produkter som kräver låg strömförbrukning t ex kroppsnära teknik och smarta sensorer för byggnader, fabriker och gårdar. Processorerna är baserade på Renesas egen SOTB (Silicon-on-Thin-Buried-Oxide) processteknik, som minskar energiförbrukningen i både aktivt och standby-läge.

– Många produkter för IoT kommer att installeras på platser där människor inte så lätt kan nå dem och med det ökar också kostnaden för att byta ut eller ladda batterier i produkterna, säger Hiroto Nitta, Senior Vice President för SoC Business, IoT och Infrastructure Unit på Renesas. Renesas RE är utformad för strömsnåla och batteridrivna IoT-produkter, där laddning eller byte av batteri i en produkt är svårt eller omöjligt.

– IAR Systems optimerade utvecklingsverktyg kan utvecklare dra full nytta av den extremt strömsnåla RE-familjen samt produktens energy harvesting-teknik.

– IAR Embedded Workbench är känd för sin förmåga att få ut det mesta möjliga av en processor i en inbyggd applikation, säger Anders Holmberg, General Manager Embedded Development Tools, IAR Systems. Tillsammans med Renesas RE erbjuder vi en kraftfull och användarvänlig lösning för att utveckla strömsnåla produkter för IoT.

Comments are closed.