Midsummer i samarbete med Rusnano

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har ingått ett ramavtal med den ryska statligt ägda teknikjätten Rusnano Group. Målet är att utveckla marknaden för kiselfria flexibla solceller i Ryssland och den Eurasiska unionen.

Solenergiföretaget Midsummer har tecknat ett ramavtal med Rusnano-gruppen och dess fond för infrastruktur och utbildningsprogram. Rusnano avser att använda Midsummers teknik för att främja och utveckla tillverkningen av lätta och flexibla solpaneler för att skapa produktion och produktutveckling i Ryssland och i andra länder i Eurasian Economic Union (Ryssland, Armenien, Vitryssland, Kazakstan och Kirgizistan). Midsummer kommer även att köpa delar av den ryska produktionen för att distribuera den vidare världen över.
Rusnano är ett statligt ägt aktiebolag som är etablerat som en $5B Private Equity and Venture Capital Evergreen Fund av Rysslands regering och som syftar till att kommersialisera utvecklingen inom nanoteknologi. Andra nordiska energiföretag som samarbetar med Rusnano är Danmarks Vestas och Fortum i Finland.

Comments are closed.