Microsemi förvärvar Vitesse

Microsemi förvärvar Vitesse Semiconductor med verksamhet inom halvledare, programvara och integrerade systemlösningar till marknaden för nätverksinfrastruktur, access till molnet och Internet of Things (IoT)-nätverk. Köpesumman anges till cirka 389 miljoner dollar.

– Förvärvet är ytterligare ett bevis på Microsemis fortsatta engagemang att växa som ett kommunikationshalvledarföretag. Vitesse högst kompletterande tekniksvit kommer att utöka vårt produkterbjudande och påskynda tillväxten med differentierad teknik på tillväxtmarknader, säger James J. Peterson, ordförande och vd för Microsemi.

– Det föreslagna förvärvet av Vitesse från Microsemi kommer att skapa en kraftfull kombination. Jag tror att Microsemi kommer att kunna utnyttja Vitesses Ethernet-teknik och kapacitet djupare in på kommunikationsmarknaden och har storleken att genomföra vår industriella IoT-strategi, säger vitesse vd Chris Gardner.

Vitesse Semikonductor har sitt huvudkvarter i Camarillo i Kalifornien och bland kunderna återfinns Alcatel-Lucent, Ciena, Cisco Systems, Ericsson, Fujitsu, Hewlett-Packard, Hitachi, Huawei Technologies, IBM, Nokia Siemens Networks, Tellabs, och ZTE. Vitesses bolagsstyrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet.

Comments are closed.