Micron bekräftar diskussioner om Elpida

Micron Technology bekräftade idag att de för diskussioner med Elpida Memorys förvaltare om att förvärva DRAM-tillverkaren Elpidas verksamhet.

Micron gjorde tillkännagivandet efter ett godkännande den 10 maj vid Tokyo District Court som innebär att Elpidas förvaltare kan förhandla fram ett avtal med Micron, enligt vilket Micron skulle bli Elpidas ”sponsor” och förvärva Elpidas hela verksamhet, i enlighet med ett omorganisationsförfarande.

Elpida har nyligen inlett ett anbudsförfarande för att välja ett företag som kan "sponsra" Elpida under sin omorganisation och att förvärva bolagets verksamhet. I den processen har Elpida beslutat att gå vidare i förhandlingarna med Micron som potentiell sponsor.

Micron Technology, Inc., är en av världens ledande leverantörer av avancerade halvledarlösningar. Genom sin världsomspännande verksamhet tillverkar och marknadsför Micron ett komplett sortiment med DRAM, NAND och NOR flash-minnen, liksom annan innovativ minnesteknik, kapslingslösningar och halvledarsystem för användning i datorer, konsument-, nätverks-, embedded- och mobil-produkter, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.