Microchip släpper kombi-sensor

Microchip har presenterat en avancerad strömsensor som enligt företaget ska vara branschens första som kombinerar en digital- och en konfigurerbar, analog utgång. Sensorchipet kan presentera kraftrelaterade värden såsom effekt, ström och spänning samtidigt på både ett enda analogt utgångsben eller via en tvåtråds I2C-buss-kompatibel utgång.

Sensorn (PAC1921) är ett dedikerat effektövervakningschip som kan användas för mätningar vid både för höga och låga systemlaster och mäter spänningar mellan 0 till 32 V. Mätningarna ackumuleras i ett register, vilket möjliggör integrationsperioder på 500 ps till 2,9 sekunder varpå ett medelvärde presenteras på utgången som är justerbar för 2, 1,5V eller 1 V till ingången på en mikrostyrkrets.

PAC1921 har ett READ/INT-stift för integrationsmätperioden som kan användas för att synkronisera avläsningen av flera bussar mellan multipla chips. Data-sampling och utgångsattribut, till exempel den chipets ADC-upplösning (11-bitar eller 14-bitar) och samplingsfrekvens, är konfigurerbara. Sensorn är enligt Microchip avsedd för effektmätning och diagnostiksystem som inte kan tillåta latens vid höghastighets effektstyrning. Den har en noggrannhet på 0,4 procent vid strömmätning och 1 procent vid effektavläsningar över ett avkänningsmotstånd.

Sensorchipet kommer i en 10-bens 3×3 mm VDFN-kapsel och kostar 1,18 dollar vardera i kvantiteter om 5000. Till chipet finns även ett utvärderingskort för 64.99 dollar.

Comments are closed.